Tjens Matic – Reflektor, Luik, 16-12-2017 (live review)

Tjens Matic

Tjens TC Arno Matic Couter.


Arno Hintjens heeft besloten zijn oude nummers nog eens van stal te halen met Tjens Matic. In de praktijk betekent dat vooral veel werk van TC Matic en een aantal nummers van Tjens Couter aangevuld met wat stevig solowerk.

De reden zullen we wel nooit te weten komen, maar Tjens Matic bevat slechts één TC Matic lid en dat is Arno zelf. Voormalig toetsenist Serge Feys heeft nog lang meegedaan aan de solo-projecten van Arno, maar keert hier opvallend genoeg niet terug. Jean-Marie Aerts is wellicht te druk met zijn werk voor de Belgische tv-omroep.

De band hakt er meteen stevig in met Being Somebody Else en het volume en de intensiteit zal zelden of nooit omlaag gaan gedurende 75 minuten. Voor de echte puristen zal het even slikken zijn, want wie gaat vergelijken met de originele songs mist toch wel de toetsen van TC Matic en het karakteristieke baswerk van Aerts. Het geheel wordt een stuk steviger ten gehore gebracht en dat pakt bij het ene nummer beter uit dan bij het andere. Cook Me van zwanenzang Yé Yé best perfect in dit jasje. Ook de Tjens Couter songs als Forget The Rest, Take The Best en Milk Cow kunnen deze benadering opvallend genoeg goed verdragen. Bij een nummer als Putain Putain wordt de bijdrage van Jean-Marie Arts toch wel node gemist.

Arno zou Arno niet zijn als hij het geheel niet zou larderen met wat smeuïge anekdotes, maar hij focust toch vooral op de muziek. Het enige nieuwe Tjens Matic nummer tot nu toe wordt geïntroduceerd met de uitleg van wat een single is. Je weet wel, zo’n ding met een A- en een B-kant. Dat nummer, Middle Finger, blijkt vervolgens de grootste beuker van de avond te zijn.

Afgesloten wordt, hoe kan het ook anders, met Bye Bye Till The Next Time van het magnifieke TC Matic debuutalbum.

Tjens Matic

Tjens Matic tourt de komende maanden nog uitgebreid door Nederland en België.

 

1 Trackback / Pingback

  1. De beste Fuzzbox concerten 2017, een terugblik op een mooi live jaar

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.