The Breeders – All Nerve (album review)

The Breeders - All Nerve
The Breeders - All Nerve

Het duurt even….

Breeders lanceren met All Nerve eindelijk een opvolger van Mountain Battles

De output van The Breeders is niet bepaald hoog te noemen. Hun vorige album Mountain Battles dateert alweer van 2008. De reünie vanwege 25 jaar Last Splash is kennelijk goed bevallen, want All Nerve is het eerste album in de originele bezetting sinds die klassieker. En dan komt natuurlijk al snel de vraag boven: is ie ook zo goed als Last Splash? Nee, dat niet. Maar lees gewoon even verder, want er valt veel te beleven op All Nerve en het album mag er zeker wezen.

Afgetrapt wordt met Nervous Mary, dat een lekkere binnenkomer mag worden genoemd. Wait in the Car is vintage Breeders stuff en had zo op Last Splash gepast. Heerlijk nummer. Daarna gaat het tempo wat omlaag en blijkt dat de stem van Kim Deal (volledig clean inmiddels naar eigen zeggen) niks aan pure schoonheid heeft ingeboet. Een volgend hoogtepunt dient zich aan in de vorm van Walking With A Killer, een nummer dat al langer op de live setlist stond. Inderdaad, een killersong. In de nummers die volgen voert men het indierock gehalte weer wat op. Archangel’s Thunderbird is fraai en afsluiter Blues At The Acropolis sleept zich lekker voort.

Conclusie: beste album sinds Last Splash en wat mij betreft mag de band wat minder tijd uittrekken voor hun volgend album. 2028 Is nog wel erg ver weg tenslotte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.