Gruismeel = smerige rock ’n roll

Gruismeel

De spotlight op een toffe Eindhovense promotor van opwindende livemuziek


Deze keer zetten we de spotlight niet op een band, maar op de organisatie achter die bands. Wie Eindhoven zegt, zegt Rock City. Wie Gruismeel zegt, zegt smerige rock ’n roll. Gruismeel staat voor garagerock van het meest opwindende soort, afgeleverd in de bijpassende setting.

Gruismeel Thee Oh Sees

Bloed, zweet, bier, een gruizige sound en suizende oren

Gruismeel legt de nadruk op de gruizige sound van de bands die enige jaren geleden opkwamen aan de westkust van de VS. Die scene werd met een mix van garagerock en psychedelica omgedoopt tot psychrock. Maar ook aanverwante genres komen uiteraard aan bod.

Begonnen in 20111 met een concert van Black Lips is deze club nu al jaren een vaste waarde in de Brabantse live scene. Men begon op verschillende podia in Eindhoven. Inmiddels is hun thuisbasis het roemruchte Stroomhuis achter het station in Eindhoven. Stel je niet teveel voor van dat podium. Het is klein, de voorzieningen zijn beperkt en voor een perfect geluid hoef je er ook al niet te zijn. Daar staat tegenover dat deze club qua setting perfect past bij hetgeen Gruismeel uit wil stralen: rauw, underground, DIY en veel opwinding.

Maar ook de Effenaar is blij met hun aanwezigheid, want op regelmatige basis staan ze ook op één van de locaties van deze club, zoals onlangs nog met together PANGEA in de kleine zaal van de Effenaar zelf.

De bands die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, lezen lekker weg voor iedereen die van het genre houdt. Wat dacht je van Jeff the Brotherhood, Thee Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, Purling Hiss, Meatbodies, The Gories, Girl Band, White Fence, The Wytches en Fat White Family. Ook leveren ze een vast bijdrage aan het Eindhoven Psych Lab festival in de Effenaar. Inmiddels heeft men er zo’n 75 avonden herrie achter de rug en Gruismeel lijkt nog lang niet klaar.

Op dit moment staat er even niks op de planning, maar als je hun FB-pagina in de gaten houdt kun je ongetwijfeld op korte termijn weer naar een opwindende show.

Gruismeel Meatbodies Gruismeel Coathangers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.